Alexander Techniek
Marije van der Vegt
Wat

Alexander Techniek

Alexander Techniek laat je ontdekken dat je veel invloed hebt op je eigen functioneren. Wanneer je wat beter gaat kijken naar hoe je beweegt zal je merken dat je vaak teveel doet. Door wat minder moeite te doen en helder te denken creëer je de mogelijkheid om een natuurlijker lichaamshouding te vinden. Hierdoor wordt bewegen lichter en ademen vrijer.

Het mooie van deze praktische methode is dat je je een vaardigheid eigen maakt die bij elke activiteit inzetbaar is. Je leert jezelf beter kennen en voelt je comfortabeler in je eigen lijf.

Wie

Alexander Techniek

Alexander Techniek is iedereen aan te raden. Het geeft je de mogelijkheid om verantwoording te nemen voor je eigen welbevinden. Dit creëert meer rust en zelfvertrouwen.

"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan."
Pippi Langkous


Waarom

Alexander Techniek

Alexander Techniek helpt je onbewuste vaste gewoonten los te laten. Tijdens de les help ik je kijken naar eenvoudige houdingen en bewegingen zoals liggen, zitten en lopen. Wanneer je beter begrijpt wat je doet is het mogelijk overbodige spierspanning te verminderen. Dan komt er ruimte voor nieuwe mogelijkheden waarin je de beweging kan laten gebeuren.

De techniek werkt preventief wanneer je blessures wilt voorkomen, bij computerwerk, het bespelen van een instrument of beoefenen van een sport. Daarnaast helpt het je om prestaties te verbeteren.

Boven alles geeft het de mogelijkheid om veel meer plezier te beleven tijdens een activiteit omdat je bewuster aanwezig bent in het moment.

"Je kunt niet iets nieuw leren als je blijft doen wat je altijd doet."
F.M Alexander

Hoe

Alexander Techniek

De les is individueel en duurt 50 minuten.

Je leert een vaardigheid die je meteen in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken.

In de les staat de dialoog centraal. Eigen inbreng van ideeën en vragen zijn dan ook zeer welkom. Door samen te observeren en experimenten ontstaat er iets nieuws.


Contact

Marije van der Vegt


Javastraat 43A
1521 CC Wormerveer
Aangesloten bij de: Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek
 

Telefoonnummer

0619616770

Prijzen

  • Proefles: gratis
  • Losse les: 55 €uro
  • 10 lessen pakket 490 €uro